fbpx
Ρωτήστε μας
Πίσω

Υιοθετούμε ένα ευέλικτο μοντέλο εργασίας | Workforce

Μάιος 2021

Η αποστολή της Cardlink είναι:

«Να είμαστε άξιοι του θαυμασμού και της εμπιστοσύνης των εργαζομένων και των πελατών μας». Είπε η Δήμητρα Ντουμουλιάκου, HR Manager της Cardlink σε άρθρο του “Workforce Employer’s Daily News”, που αναφέρεται στη δυνατότητα επιλογής τρόπου εργασίας.

Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια κι η υγεία των εργαζομένων, με την ταυτόχρονη κι αδιάλειπτη παροχή ενός υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους πελάτες μας. Τον τελευταίο χρόνο οι αχαρτογράφητες συνθήκες της COVID 19 και η επιτακτική ανάγκη για τηλεργασία, μας οδήγησαν να κινηθούμε με πολύ γρήγορες ταχύτητες, ώστε να συνδράμουμε τα μέγιστα στην προστασία των ανθρώπων μας και του κοινωνικού συνόλου.

Σε ένα εργασιακό περιβάλλον όπως αυτό της Ελλάδας στο οποίο δεν υπήρχε εξοικείωση με την τηλεργασία, για εμάς στην Cardlink ήταν αρκετά δύσκολο στην αρχή της πανδημίας να συμφιλιωθούμε με τα νέα δεδομένα. Οι δυσκολίες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ο καθένας ξεχωριστά αλλά κι όλη η ομάδα της Cardlink ήταν πρωτόγνωρες, διαφορετικές και πολυδιάστατες.

Στις 16 Μαρτίου 2020 πετύχαμε να εργαζόμαστε 100% σε τήλε εργασία. Μέσα από έναν άρτιο σχεδιασμό συντονίστηκαν οι ομάδες που είχαν την ευθύνη να διαχειριστούν τα τεχνικά θέματα, με την ομάδα που ήταν υπεύθυνη για τη συνεχή ενημέρωση του προσωπικού. Στόχος μας ήταν η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη προσαρμογή των ανθρώπων μας στα νέα δεδομένα και τις νέες συνθήκες. Και είμαστε περήφανοι, γιατί πετύχαμε σε χρόνο ρεκόρ να εργαζόμαστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα όλη η οικογένεια της Cardlink στα σπίτια μας χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Από τον Ιούνιο του 2020, έχοντας ως γνώμονα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλά και τη σχετική νομοθεσία, δώσαμε τη δυνατότητα στο σύνολο των εργαζομένων μας να επιλέξουν τον τρόπο που επιθυμούν να εργάζονται. Είτε μέσω μόνιμης τηλεργασίας, είτε μέσω υβριδικού μοντέλου εργασίας.

Για τους συναδέλφους που επέλεξαν το υβριδικό μοντέλο, προτεραιότητά μας ήταν και είναι η διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας.  Έτσι λοιπόν αυξήσαμε τις ώρες και το δυναμικό καθαριότητας, κάνοντας συχνά απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των γραφείων μας, ενώ ταυτόχρονα αποφασίσαμε να προβούμε στη διενέργεια τακτικών rapid tests.

Μεγάλος όμως είναι κι ο αριθμός των εργαζομένων μας που επέλεξε τη μόνιμη τηλεργασία. Εκτιμώ λοιπόν, ύστερα από την εδώ κι ένα χρόνο εμπειρία, ότι η νέα αυτή εργασιακή συνήθεια ήρθε για να μείνει. Στο πλαίσιο αυτό, εφόσον το νομοθετικό πλαίσιο το επιτρέψει, έχουμε αποφασίσει στην Cardlink μετά το τέλος της πανδημίας, να δοθεί σε όλους τους ανθρώπους μας η δυνατότητα επιλογής για τον τρόπο εργασίας: δια ζώσης, τηλεργασία, υβριδικό μοντέλο.

Στόχος μας είναι πάντα, η ισορροπία μεταξύ εργασίας και οικογενειακής-προσωπικής ζωής των ανθρώπων μας. Γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε αυτό το μοντέλο να συνεχίσει να λειτουργεί για όλους παραγωγικά και επωφελώς αμοιβαία.

Γιατί όπως ανέφερα η αποστολή μας είναι:

«Να είμαστε άξιοι του θαυμασμού και της εμπιστοσύνης των εργαζομένων και των πελατών μας».

Δημοσιεύτηκε στο “Workforce Employer’s Daily News”, ειδική έκδοση, Μάιος 2021.

 

Το newsletter μας

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι!

  • Σημαντικές πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Νέα, έρευνες και insights απο όλους τους κλάδους
  • Ειδικές προσφορές και εκπτώσεις