Πίσω

«Σύμμαχος» κάθε επιχείρησης στη νέα εποχή των πληρωμών | Startupper Mag

Φεβρουάριος 2021

H Cardlink, εταιρεία του Ομίλου Quest, δραστηριοποιείται στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών και ειδικότερα στην αποδοχή και διαχείριση συναλλαγών με κάρτες, τόσο στο φυσικό όσο και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Η εταιρεία διαβάζει έγκαιρα τις εξελίξεις στην ελληνική αγορά και σήμερα εξυπηρετεί με ασφάλεια και ταχύτητα πάνω από 250.000 επιχειρήσεις στο φυσικό τους κατάστημα και πάνω από 10.000 e-commerce επιχειρήσεις. Η Cardlink τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα πέραν του POS και της πλατφόρμας e-commerce, δίνοντας έμφαση σε νέες υπηρεσίες και απαντώντας με γρήγορα αντανακλαστικά ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες, όπως ήταν αυτή του Covid-19.

Πιο αναλυτικά, η Cardlink διαθέτει μια πλήρη γκάμα υπηρεσιών για το e-commerce, που απευθύνονται τόσο σε μικρομεσαίες όσο και σε μεγάλες επιχειρήσεις. Στις επιχειρήσεις που δεν έχουν e-shop, αλλά θέλουν να δέχονται πληρωμές μέσω τηλεφώνου ή e-mail προσφέρει την υπηρεσία payment links μέσω των συνεργαζόμενων Tραπεζών Alpha Bank και Eurobank. Η υπηρεσία αυτή αποδείχθηκε «σωτήρια» κατά την περίοδο του «click-away». Στις επιχειρήσεις που διαθέτουν eshop παρέχει πλατφόρμες αποδοχής συναλλαγών e-commerce, όπως το Cardlink checkout, που δίνουν τη δυνατότητα αποδοχής πληρωμών από οποιοδήποτε ψηφιακό ή ηλεκτρονικό κανάλι πωλήσεων και επιτρέπουν στον τελικό καταναλωτή να κάνει αγορές με ένα click. Στα φυσικά καταστήματα, η πλατφόρμα Cardlink POSsible με τα νέας γενιάς έξυπνα Android POS, ανοίγει παράλληλα έναν νέο κόσμο δυνατοτήτων, καθώς μπορεί να λειτουργήσει ως «όχημα» για πλήθος καινοτόμων λειτουργιών, αξιοποιώντας το ίδιο hardware.

Όσον αφορά τα Android POS, αυτά πληρούν τα PCI 5 standard ασφάλειας, θωρακίζοντας με το βέλτιστο τρόπο κάθε συναλλαγή που διεκπεραιώνουν. Ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση έχουν πλέον, τα ασύρματα Android POS που δίνουν στις επιχειρήσεις ευελιξία στη χρήση, διαθέτουν αδιάκοπη σύνδεση 4G, Wifi, είναι γρήγορα, διαθέτουν μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας, Android 6.0 λειτουργικό και ενσωματωμένη κάμερα.

Πέραν των παραπάνω, η Cardlink προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις και στο χώρο της εστίασης μέσω της cloud εφαρμογής ασύρματης παραγγελιοληψίας Cardlink maitre, η οποία επιτρέπει επίσης στις επιχειρήσεις να στήσουν εύκολα και γρήγορα το δικό τους website και app μέσα σε 2 μέρες, δημιουργώντας παράλληλα το δικό τους πρόγραμμα πιστότητας. Στην περίπτωση δε, των μεγαλύτερων επιχειρήσεων, οι λύσεις self-service kiosks με ενσωματωμένο το τερματικό για την πραγματοποίηση πληρωμών δίνουν τη δυνατότητα για πολύ ενδιαφέρουσες εφαρμογές, από self-service τερματικά για πληρωμές λογαριασμών έως self-service τερματικά για δωρεές σε μουσεία για self-checkout σε ξενοδοχεία.

Σε όλες τις λύσεις η Cardlink διαθέτει δωρεάν την πλατφόρμα Cardlink apollo, για να βλέπουν οι επιχειρήσεις σε πραγματικό χρόνο τις συναλλαγές τους, αλλά και τη συνδρομητική πρωτοποριακή web εφαρμογή Cardlink pulse για την αξιοποίηση των big data μέσω των analytics. Έτσι, οι επιχειρήσεις γνωρίζοντας αρκετά δεδομένα για το κοινό τους, μπορούν να το κατανοήσουν και να το προσεγγίσουν με το σωστό marketing και να λάβουν σωστές επιχειρηματικές αποφάσεις. H Cardlink είναι δίπλα σε κάθε βήμα των επιχειρήσεων και τις υποστηρίζει έμπρακτα με καινοτόμες λύσεις που τις βοηθούν να συνεχίζουν να λειτουργούν σε κάθε συνθήκη αποτελεσματικά αλλά και να αναπτυχθούν.

Η Cardlink στο επίκεντρο του Open Innovation.

Η Cardlink ιδρύθηκε το 2004 από τις τράπεζες Alpha Bank και Eurobank με στόχο την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών και κυρίως την αποδοχή και τη διαχείριση συναλλαγών με κάρτες για το φυσικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Από το 2015 ανήκει στον Όμιλο Quest, έναν από τους μεγαλύτερους, δυναμικά αναπτυσσόμενους Ελληνικούς Ομίλους Εταιρειών και πρωτοπόρο στην τεχνολογία. Με πάνω από 250.000 τερματικά στην αγορά, η Cardlink κατέχει ηγετική θέση, αλλά γνωρίζει ότι έχει και ένα τεράστιο ανταγωνισμό τόσο από την εσωτερική όσο και από την παγκόσμια αγορά, μια και σχεδόν όλες οι Fintech προσφέρουν, με όπλο την τεχνολογία και τα Smartphones, υπηρεσίες πληρωμών, ειδικά για επαγγελματίες και μικρούς εμπόρους.

H Cardlink μπήκε στη λίστα Game Changers του Startupper Mag για το 2020 γιατί εκτελεί ένα πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού προσφέροντας υπηρεσίες με τεχνολογίες αιχμής, όπως για παράδειγμα η πλατφόρμα Cardlink POSsible και το Cardlink Checkout, αλλά και υπηρεσίες όπως ανάλυση δεδομένων πληρωμών αποκαλύπτοντας αγοραστικές συμπεριφορές και πολύτιμες πληροφορίες, οι οποίες μπορούν να δώσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ακόμα και στην πιο μικρή επιχείρηση.

Ο βασικός λόγος όμως για την επιλογή της Cardlink είναι ότι τρέχει προγράμματα ανοικτής καινοτομίας (Open Innovation), ενισχύοντας την καινοτομία τόσο για την ίδια όσο και για τους πελάτες της, από το χώρο των Startups. Η εταιρεία, σε συνεργασία με το ACEIn του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έτρεξε το πρόγραμμα Emphasis, ένα εξάμηνο πρόγραμμα υποστήριξης και επιτάχυνσης επιχειρηματικών ιδεών από Startups στο χώρο του Retailtech, της τεχνολογίας και των λύσεων για τον τομέα του λιανεμπορίου και ειδικά για τους τομείς: Business Analytics, Customer Experience, Payments/Added Value Services και Retail Modernization.

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Startupper Mag: https://startuppermag.gr/startupper-mag-15/

Το newsletter μας

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι!

  • Σημαντικές πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Νέα, έρευνες και insights απο όλους τους κλάδους
  • Ειδικές προσφορές και εκπτώσεις
Είστε ήδη πελάτης Cardlink;*