fbpx
Ρωτήστε μας
Πίσω

Γρήγορη εξυπηρέτηση χωρίς ουρές & καθυστερήσεις στα καταστήματα Κωτσόβολος με το mobile POS D200 της Cardlink

Pay Express with Android POS D200 in Kotsovolos stores

H Πρόκληση
Στις περιόδους αιχμής του λιανικού εμπορίου μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μεγάλα καταστήματα είναι οι μεγάλες ουρές στα ταμεία. Κάποιοι πελάτες, βλέποντας τη μεγάλη αναμονή στο ταμείο, δεν ολοκληρώνουν τις αγορές τους, με αποτέλεσμα τα καταστήματα να χάνουν πωλήσεις.

Η εταιρεία Κωτσόβολος αντιμετώπιζε αυτό ακριβώς το πρόβλημα, λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας στα καταστήματά της. Η εταιρεία αναζήτησε μία λύση σε αυτή τη πρόκληση σε συνεργασία με την Cardlink. Ο στόχος ήταν, σε περιόδους με μεγάλη κίνηση στα καταστήματα, όπως είναι το Black Friday, να μειωθούν οι ουρές στα ταμεία των καταστημάτων, έτσι ώστε οι πελάτες να μην αποθαρρύνονται και εγκαταλείπουν τις αγορές τους.


H Λύση

Με σκοπό την ολοκλήρωση της συναλλαγής από τον πωλητή σε οποιοδήποτε σημείο του καταστήματος, η Cardlink έδωσε τη δυνατότητα πληρωμής με κάρτα, mobile wallet ή wearable.

Η λύση αυτή ήταν εφικτή χάρη στο mobile POS D200 της Cardlink, ένα ευέλικτο και μικρό POS, κατάλληλο για συναλλαγές εν κινήσει. Το ασύρματο POS συνδέεται μέσω bluetooth με την εφαρμογή Cardlink POSsible στην Android συσκευή (τηλέφωνο ή tablet) του συμβούλου πωλήσεων και έτσι οι συναλλαγές πραγματοποιούνται σε όλα τα σημεία του καταστήματος. Η πληρωμή ολοκληρώνεται με εξαιρετική ταχύτητα και η απόδειξη της συναλλαγής αποστέλλεται άμεσα με SMS ή email. Η υπηρεσία Pay Express, είναι ενεργή σε όλα τα καταστήματα της Κωτσόβολος βελτιώνοντας την εμπειρία των πελατών αλλά και των συμβούλων πωλήσεων.


Η Υλοποίηση

Η υλοποίηση της Cardlink βασίστηκε σε δυο 2 πυλώνες και απαντούσε στις απαιτήσεις και προδιαγραφές της Κωτσόβολος: το software, όπου στο οικοσύστημα Android της εταιρείας μας είχαμε άμεσα διαθέσιμη την εφαρμογή POSsible, ικανή να εκτελεστεί σε οποιαδήποτε Android συσκευή (τηλέφωνο ή tablet) και το hardware, όπου το mobile POS D200 αναγνωρίστηκε σαν την πιο κατάλληλη συσκευή λόγω μεγέθους, σχεδιασμού και ευελιξίας. Ο συνδυασμός τους μέσω ασύρματης σύνδεσης Bluetooth επιλέχθηκε ως ο πλέον κατάλληλος και η υλοποίηση της τελικής λύσης προχώρησε στο επόμενο στάδιο όπου η πρότερη εμπειρία της Cardlink στον τομέα του mobile POS (από το 2013) αποδείχθηκε ικανή ώστε όλα τα μέρη αλλά και η απαιτούμενη λειτουργικότητα να συνδυαστούν σε μία απλούστατη στη χρήση της λύση: κατεβάζεις την εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο, συνδέεσαι μέσω Bluetooth με το D200 και… ξεκινάς να δέχεσαι πληρωμές με χρήση καρτών και mobile wallets!

Η ευελιξία αλλά και η σταθερότητα της λύσης αποδείχθηκε ότι ήταν η κατάλληλη τόσο σε απαιτητικές περιόδους όπως αυτή της Black Friday αλλά και στις σημερινές συνθήκες της πανδημίας Covid-19 όπου τα καταστήματα λειτουργούν υπό πρωτόγνωρες συνθήκες. Η λύση Pay Express που βοηθούσε τους πελάτες να πληρώνουν γρήγορα εντός καταστήματος, τώρα εξυπηρετεί τις παραγγελίες μέσω internet και όσους επιλέγουν το collect@store (παραλαβή από το κατάστημα) ή το click away.

Είμαστε πολύ υπερήφανοι που η λύση Pay Express της Κωτσόβολος διακρίθηκε στα βραβεία BITE Awards 2020 κερδίζοντας βραβείο GOLD στην κατηγορία «Νέες Τεχνολογικές Τάσεις σε εφαρμογές και υπηρεσίες mobile» και δύο βραβεία SILVER στις κατηγορίες Αυτοματοποίηση και Υποστήριξη Πωλήσεων / Μάρκετινγκ και Ψηφιακός Μετασχηματισμός Εμπειρίας Πελατών, αντίστοιχα.

Τα Οφέλη


Αναβαθμίζει την εμπειρία αγοράς
Γρήγορη εξυπηρέτηση χωρίς ουρές & καθυστερήσεις.

Αληθινά αποτελεσματικές πωλήσεις
Βοηθά τους συμβούλους πωλήσεων να κάνουν πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά τη δουλειά τους.

 

Το newsletter μας

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι!

  • Σημαντικές πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Νέα, έρευνες και insights απο όλους τους κλάδους
  • Ειδικές προσφορές και εκπτώσεις