Πίσω

Συνέντευξη του Αντίγονου Παπαδόπουλου, Εμπορικού Διευθυντή της Cardlink στο CNN

Φεβρουάριος 2018

Διαρκή αύξηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στις πληρωμές με κάρτες δείχνουν τα στοιχεία της Cardlink, εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών και ειδικότερα στην αποδοχή και διαχείριση συναλλαγών με κάρτες.

Μιλώντας στο CNN Greece ο Αντίγονος Παπαδόπουλος,  Εμπορικός Διευθυντής της Cardlink ανέφερε πως το 2017 το πλήθος των συναλλαγών με κάρτες ανήλθε στα 500 εκατομμύρια συναλλαγές, όταν το 2015 ήταν στα 140 εκατομμύρια συναλλαγές.

Συνέντευξη του Αντίγονου Παπαδόπουλου, Εμπορικού Διευθυντή της Cardlink στο CNN

Κατά τον ίδιο, τα POS στην ελληνική αγορά ανέρχονται σε 650.000 τερματικά, όταν στο τέλος του 2016 ο αριθμός ήταν 300.000 τερματικά.

Από την πλευρά της η Cardlink διαχειρίζεται περισσότερο από 1 εκατομμύριο συναλλαγές την ημέρα και έχει 300.000 ενεργά τερματικά, ήτοι σχεδόν 1 στα 2 POS στην αγορά είναι δικό της.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο μπορεί η υποχρεωτική προμήθεια POS να αύξησε τον αριθμό τους, ωστόσο υπάρχουν επαγγελματίες που τα έχουν αλλά δεν τα χρησιμοποιούν. Στη βάση αυτή εξέφρασε την άποψη πως θα πρέπει να υπάρξει ένας μηχανισμός καταγραφής των τερματικών είτε μέσα από το Taxis είτε από τα στοιχεία που έχουν  οι πάροχοι και οι τράπεζες .

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως πλέον οι καταναλωτές εμπιστεύονται το PIN (κωδικό) της κάρτας τους, κάτι που ήταν πρόβλημα στο παρελθόν και δείχνουν μεγάλη εξοικείωση με τις ανέπαφες συναλλαγές. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, σήμερα, το 30% των συναλλαγών με κάρτες γίνονται ανέπαφα.

Ο ίδιος τόνισε πως η Cardlink επενδύει διαρκώς σε υποδομές και προϊόντα, και πως σήμερα έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί άνετα πάνω από 100 συναλλαγές το δευτερόλεπτο, με τις υποδομές της να μπορούν να υποστηρίξουν ακόμη και 200 συναλλαγές το δευτερόλεπτο!

To άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε πρώτα στο CNN GREECE στις  22 Φεβρουαρίου 2018

Το newsletter μας

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι!

  • Σημαντικές πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Νέα, έρευνες και insights απο όλους τους κλάδους
  • Ειδικές προσφορές και εκπτώσεις
Είστε ήδη πελάτης Cardlink;*